Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 martie 2016

Crap de dunare copt
































O reteta delicioasa si sanatoasa

Varianta I :

6 fileuri sau rondele de crap
cateva felii de lamaie optional
ulei de masline
condimente

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Punem lamaia peste. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem folia si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin. Puteti servi cu lamaie sau sos din legume coapte : blenduim rosii, ardei capia si usturoi coapte si le amestecam cu ulei de masline, sare si patrunjel tocat.

Varianta II : pe lângă ulei de măsline și condimente am uns pestele cu zeama de lamaie, a doua zi l-am băgat la cuptor cu o felie de lamaie peste si cu niște usturoi zdrobit sub el să-i dea gust.

Niciun comentariu: