Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 martie 2016

Mancare de spanac












O mancare sanatoasa si gustoasa

2 kg spanac proaspat, 1 morcov, 1 capia, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 lgt curry, 1 lgt boia dulce, 1 lgt vegeta, sare, pasta de rosii dupa gust, zeama de lamaie

Spanacul spalat se pune in apa clocotita cu sare, dupa vreo 10 minute se pune la scurs. Calim ceapa tocata impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam morcovul ras si ardeiul tocat. Peste legume punem la calit si spanacul tocat, adaugam condimentele si cateva polonice de apa de la fiertul spanacului. Cand au fiert legumele punem bulionul si verdeata. Servim cu lamaie. La fel de buna iese cu spanacul congelat, am folosit si vrac dar si la cutie. Cel de la lidl cu unt este foarte bun. Dupa calirea legumelor punem o parte din verdeata, condimentele, calim apoi urmeaza spanacul direct congelat impreuna cu putina apa sa nu iasa prea gros. Spre sfarsit adaugam 1-2 lg bulion, dupa cateva min stingem focul, punem lamaie si restul de patrunjel.

Niciun comentariu: