Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 iulie 2016

Ciorba din spate de curcan și tartite










1 spate mare de curcan
2 tartite mai mici
Cateva rosii proaspete
4 cepe mari
1 telina potrivita
4 buc pastarnac
4 buc patrunjel
3-4 ardei grași
2-3 cartofi taiati cubulete
1/2 l bors
3-4 lg pasta de rosii
Sare, piper, boia
Leustean, marar, patrunjel

Punem carnea tranșata intr-o oala mare de 10 l și adaugam trei sferturi de apa rece cu putina sare. Spumam ori de cate ori este cazul. O parte din legume se toaca marunt cubulete si restul se lasa intregi, eu procedez asa pentru gust, ceapa, radacinoasele și ardeii intregi se inlatura din oala când ciorba este gata.  Scoatem oasele mari, luam carnea de pe ele și o punem la loc în ciorba. Adaugam legumele, o parte din verdeata și cartofii. Cand au fiert bine punem rosiile taiate cubulete si mai lasam 10 minute. Dizolvam pasta de rosii în putina zeama de ciorba și o punem în oala. Spre sfarsit dregem cu borsul care a fost dat în foc cu verdeata. Gustam de sare, punem restul de verdeata si acoperim. Vara e bine sa răcim ciorba în chiuveta cu apa rece ca sa nu  se strice. Daca vreti, când se raceste puteti strange grasimea formata deasupra.

Niciun comentariu: