Faceți căutări pe acest blog

duminică, 31 iulie 2016

Gem de prune si piersici cu anason și cuisoare

























Grozav de aromat

1 kg prune coapte
1 kg piersici coapte
1 cescuta de zahar
Zeama de la 1/2 lamaie
2 cuisoare mici
1 steluta de anason
1 lingura coniac

Desfacem prunele în jumătati, scoatem samburii, taiem piersicile în patru și le îndepărtam samburii. Asezam într-o oală speciala pentru gem o parte din fructe, zahar, coniac si lamaie. Procedam la fel pana terminam fructele. Adaugam mirodeniile și dam la foc mare. Spumam și lasam la fiert în jur de o ora dupa care dam o lingurita de gem la congelator ca sa gustam rece sa vedem daca mai trebuie zahar sau lamaie. Daca vreti opariti prunele și indepartati-le coaja. Punem gemul fierbinte în borcane puse pe cutite, dam la cuptor sa prinda o crusta deasupra si capacim. Lasam în paturi pana a doua zi.  

Niciun comentariu: