Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 septembrie 2016

Ciorba radauteana

















 O ciorbita falsa de burta cum s-ar zice, tare gustoasa dar grea pt bila

2 bucăți spate de pui
1 bucata piept de pui cu os
2 rădăcini mari patrunjel
2 rădăcini mari pastarnac
1 telina cu frunze
3 ardei capia sau gogosari
4 morcovi
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
Câțiva catei de usturoi
4 galbenusuri
3 lg smantana, 250 gr
1 legatura de patrunjel
Sare și piper
Otet dupa gust

Porționam spatele și punem toata carnea la fiert în apa rece cu sare, vreo 8 l. O parte din legume le tocam cubulete si restul în patru. Spumam ciorba și punem legumele în oala. Pisam niste usturoi si punem un manunchi de frunze telina legate. Gălbenușurile se freaca bine cu usturoi pisat si 2-3 lg otet apoi se incorporeaza smantana. Dupa ce au fiert legumele strecuram ciorba prin sita si tifon. Carnea se taie bucatele si se pune inapoi in ciorba. O parte din legume se baga la blender cu putina zeama din ciorba. Se pune acest piure din nou în oala atat cat vreți sa iasa ciorba de groasa. Mai lasam sa fiarba pana raman 5 l de ciorba dupa care stingem focul Scoatem câteva polonice cu zeama din ciorba și le lasam sa se mai raceasca. Adaugam cate putina zeama la smantana si amestecam in continuu sa nu se branzeasca.  Mai punem zeama din ciorba pana când ajunge la aceeași temperatura. Acum varsam totul in oala, potrivim de sare si otet si adaugam patrunjel tocat. Servim cu ardei iute.  Cine doreste poate lasa si cateva legume cubulete pentru aspect. Eu am calit putin morcov ras si ardei cubulete pentru culoare si adpect. Merge reîncălzire dar fara s-o dați în clocot.


Niciun comentariu: