Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 septembrie 2016

Pulpe de pui in sos de vin și lamaie



O reteta gustoasa mai ales pentru cei care iubesc combinatia acrisoara vin-lamaie

5 pulpe superioare de pui
200 ml vin alb sec
Zeama de la o lamaie mica
6 catei de usturoi
Oregano, cimbru, busuioc
Vreo 50 gr unt pentru uns
Piure de cartofi
Sare, piper

Se unge un vas termo cu unt și se așează pulpele. Macinam verdeturile uscate peste carne și punem usturoi pisat. Adaugam vinul, zeama de lamaie, sare și piper proaspăt măcinat. Acoperim vasul si  dam la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Gustam, potrivim de sare si punem din sos format peste carne sa nu se usuce prea tare. Mai lasam 15 minute fără capac pentru a se rumeni frumos deasupra. Mancarea este un pic acrisoara dar foarte buna datorita combinatiei dintre vin și lamaie. Puteti pune mai putina lamaie sau dacă nu va place folositi doar vin, sunt delicioase. Servim obligatoriu pe pat de piure făcut cu unt.


Niciun comentariu: