Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 octombrie 2016

Ardei iuti cu legume și mirodenii













Minunați, ardeii își împrumută gustul legumelor

1 kg ardei iuti românești și bulgărești
Legume : telina radacina și frunze, gogosari, ceapa, pastarnac și pătrunjel radacina, morcovi, conopida, hrean ras fin
Mirodenii : frunze de vișin uscate, marar uscat și cimbru, leuștean uscat, busuioc uscat, cate 1 lgt condimente pentru muraturi de la fuks la un borcan de 400 care contin : boabe de mustar, semințe de marar, piper, coriandru, ienupar, cuisoare, dafin, chilli, ienibahar. Compozitia lichida : 500 ml otet defnede 9 grade, 1 l apa, 5 linguri de zahar, 1 lg si 1/2 sare neiodata pt muraturi.

Asezam pe fundul borcanelor : mirodenii, hrean ras, frunze de telina, condimente de la fuks, verdețurile uscate, ardeii fără codite, legume printre, deasupra iar hrean, fze de telina. Punem la fiert apa cu otetul, zaharul și sarea, amestecam sa se dizolve. Dupa ce a fiert 5 minute punem fierbinte peste ardei. Capacim și lasam la cald pana a doua zi. Sunt gata peste o luna. 

Niciun comentariu: