Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 octombrie 2016

Carne cu legume la cuptor





O mâncare gustoasa și sănătoasă, o putem face cu orice fel de carne și cat mai multe legume

500 gr cubulete de porc cu putina grăsime
1 gogoșar rosu și 1 capia verde
albitura, telina, patrunjel
1 kg de rosii bine coapte
1 ceapa alba și una rosie
2-3 lg pasta de rosii
2 morcovi potriviti
3 catei de usturoi
2-3 cartofi mai mari
condimente : boia, curry, sare, piper, cimbru
Putin ulei

Puteți folosi ce legume aveți prin frigider. Se taie ceapa, rosiile și gogosarii sferturi iar morcovii si albitura felii subtiri. Am tăiat cartofii cubulete mai mici sau felii subtiri pentru ca se gatesc mai greu. Le punem pe toate într-o tava, adaugam uleiul și condimentele. Amestecam bine si acoperim cu folie de aluminiu strânsă etans. Dam la cuptorul incalzit pentru câteva ore timp în care mai scoatem tava și amestecam în ea. Spre sfarsit adaugam bulionul și pătrunjelul tocat si dam din nou la cuptor. Scoatem tava, indepartam folia și mai lasam puțin la cuptor sa se rumenească.  Eu nu pun deloc apa, gustul nu va mai fi la fel de bun iar rosiile sunt suficiente chiar daca mancarea iese mai acrisoara.


Niciun comentariu: