Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 ianuarie 2019

Dorada cu legume in papiota


































Bestiala, legumele se gatesc in aburul format, isi iau gust de la peste si se caramelizeaza usor

Pentru peste :

2 bucati dorada medii, 4 felii de lamaie, 2 ramurele de busuioc, 2 ramurele de cimbru,  2 catei usturoi, ulei de masline, sare proaspat rasnita

Pentru legume :

Ciuperci, morcovi, pastarnac, patrunjel, capia, ceapa rosie, catei de usturoi necuratati,  cateva frunze intregi de patrunjel daca va place, sare macinata


Ciupercile se spala usor dar nu se curata de pielita apoi se taie felii. Capia, ceapa si radacinoasele se taie julienne (foarte subtire) ca pentru mancarea chinezeasca.  Usturoiul se lasa necuratat. Cantitatea de legume este dupa preferinta. Desfacem o bucata lunga de hartie de copt. Asezam din legume in mijlocul hartiei punandu-le asortat.  Rasnim sare peste legume. Acum ne ocupam de pestele care va veni deasupra legumelor. Pestele se curata de solzi, intestine si urechi, se da rapid sub un jet de apa rece doar in interior si la urechi dupa care se sterge bine cu hartie de bucatarie. Puteti lasa pestele cu solzi daca nu va deranjeaza, pielita se inlatura usor in farfurie. Dam cu sare atat pe interior cat si pe exterior, masam bine, punem in burta cate o felie de lamaie taiata, un catel de usturoi cu tot cu mantie, busuioc si cimbru. Asezam pestele peste legume, punem putin ulei de masline peste el si in interior si o felie de lamaie deasupra. Trecem folia peste peste astfel incat sa avem doua foi. Strangem marginile etans si fixam cu agrafe de birou din metal. Ideea este sa nu patrunda pic de aer. Dam la cuptorul incins pentru 25-maxim 30 de minune astfel incat pestele sa nu se usuce. Daca pestele este mai mare lasam 10 minute in plus, pestele nu se cresteaza. Legumele se vor patrunde mai mult si se vor carameliza daca le tinem cateva minute in plus dar se va gati mai mult si pestele.

Niciun comentariu: