Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 ianuarie 2019

Paste cu branza si zahar


Un desert rapid pe care toate lumea il cunoaste inca din copilarie, grozav

Ingrediente pentru 2 portii

4 maini de paste melcisiori
Telemea veche de oaie vreo 8 lg pline
Coaja de la o lamaie si o portocala
4 linguri de zahar
Zahar vanilat daca doriti

Punem apa cu coaja de citrice si putina sare la fiert, 1 lgt plina de coaja. Daca vrei puneti si vanilie in apa pt aroma. Cand incepe sa fiarba punem pastele, amestecam sa nu se prinda. Intr un bol mare punem zaharul si branza sfaramata. Cand sunt fierte 100 % le scoatem cu paleta si le punem fierbinti ca sa se topeasca branza si zaharul. Le puteti servi imediat sau le lasati putin sa se raceasca si se vor mai intari, bune si reci. Chiar daca ramane putina zeama de la paste n are nimic, cand se racesc se intaresc si le da gust. La fel de bine putem face budinca, le amestecam cu lapte si oua si le dam la cuptor sa se gratineze. Este nevoie de mult lichid ca sa nu se intareasca, le tinem foarte putin la cuptor doar sa se lege.


Niciun comentariu: