Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 noiembrie 2020

Cafea

Cele mai bune pt aparat sunt cele pe care scrie expresso, cafeaua este mult mai fina



Nu






Super buna




1) Cafea dalgona foarte buna

Portii pt 2 ps

5 lgt cafea solubila cat mai fina
5 lgt zahar tos
3 lgt apa calda sau lapte
2 pahare de lapte
Coniac grecesc metaxa
Ness pt decor 

Se pune intr-o cana mare nessul si zaharul, se amesteca bine impreuna si abea apoi se adauga 3 lgt lapte. Se freaca mult si bine pana la albire si pana se face o crema groasa si fina, eu am terminat cu mixerul ca transpirasem. Dupa albire adaugam putin coniac pentru aroma si frecam iar. Se pune in fiecare pahar cu lapte cate 2 lgt de crema, se presara ness si se lasa putin sa se dizolve. 

2) Cafea la cana cu filtru super

Portii pentru 3 ps

3 cescute de apa, cana mai putin cu 3-4 degete
50 gr cafea macinata fin
Zahar

Punem cafeaua in cana turnam apa filtrata sau de la sticla dar rece nu fiarta si ne asiguram ca este toata cafeaua patrunsa, nu punem sita ci o farfurie deasupra si o dam la frigider 24 de ore sau 17 ore, eu o pun de la ora 17 pana a doua zi dimi cand punem sita pana jos si e gata cafeaua. Servim cu zahar. 



Niciun comentariu: