Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 noiembrie 2020

Crema de zahar ars

 

De facut

Mai am doua retete si anume tort din crema de zahar ars si crema de zahar ars cu dovleac

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru caramel:
  • 100 g zahar
Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte gras
  • 1 baton de vanilie 
  • 4 oua mari
  • 70 g zahar

!!! Preparatul va fi si mai savuros cu smantana pentru frisca in loc de lapte; sau puteti folosi o cantitate egala de lapte si frisca lichida.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol). Pregatiti 4 forme mici (rezistente la cuptor), cu diametrul de cca. 10 cm.

Se lasa sa se caramelizeze la foc mic 100 g zahar timp in care amestecam. Cand e gata topit turnati caramelul in forme (numai la baza). Lasati-l sa se raceasca si ocupati-va de crema.

Pentru crema, laptele se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie, crestat, pentru ca semintele sa aromatizeze bine crema. Bateti intr-un vas ouale cu 70 g zahar. Turnati laptele fierbinte, in fir subtire, si amestecati energic. Indepartati pastaia de vanilie si strecurati compozitia intr-un vas. Turnati compozitia in cele 4 vase “tapetate” cu caramel. Asezati-le apoi intr-o tava/forma mare de sufleu plina cu apa fierbinte (apa sa ajunga pana la jumatatea formelor). Dati vasul la cuptor pentru cca. 35-40 de minute. 

Luati vasul din cuptor, scoateti formele din bain-marie si lasati-le sa se raceasca. Puneti-le pentru minim 1 ora la frigider, sau cel mai bine, peste noapte.

Desprindeti crema cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel: cu atentie, se trece cu un cutit pe langa marginile formei, dupa care se rastoarna pe farfurii. Stiti cum, da?! …asezati farfuria deasupra formei si cu o miscare ferma o rasturnati

Se serveste, dupa dorinta, cu siropul de zahar rezultat.

Sursa Laura Sava


Niciun comentariu: