Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 decembrie 2010

Briose cu jeleu de portocale
























































































Briose cu portocale

Ingrediente:

Pentru aluat:

3 oua
150 de grame de zahar
40 de grame de unt
300 de grame de faina
200 ml smantana grasa
coaja rasa de la 2 portocale
1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 plic praf de copt

Pentru jeleul de portocale:
1 plic budinca de vanilie
400 ml suc natural de portocale
3 linguri de zahar

Preparati jeleul de portocale in felul urmator : puneti sucul de portocale pe foc cu cele 3linguri de zahar, separat amestecati budinca cu putin suc si adaugati la compozitia de pe foc. Lasati sa se ingroase putin dupa care lasati deoparte sa se raceasca. Ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt. Punem in fiecare hartie pentru briose o lingura de compozitie, putin jeleu si iar compozitie deasupra. Coacem apoi briosele pentru vreo 20-30 de minute. Am oprit din jeleu si am ornat fiecare briosa cu ajutorul unui sprit.

Niciun comentariu: