Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 noiembrie 2010

Pasta de corcoduse verzi sau rosii pentru iarna





















Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-
o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam samburii. Se pun in pungi la congelator cu tot cu zeama in care au fiert sau in sticle pentru iarna ca sa economisim spatiul din congelator. Borcanele sau sticlele se spala si se clatesc bine apoi se oparesc cu apa fiarta. Se usuca borcanele si apoi se umplu cu pasta calduta, se inchide capacul cu putere si se pun in paturi pana a doua zi. Daca doriti le puteti fierbe la bain marie ca sa fiti siguri ca tine pana la iarna insa nu este cazul. Este foarte acrisoara asa cum imi plac mie borsurile, contine vitamina C si ii da un gust aparte ciorbei. Eu le folosesc de mult timp pentru ca nu fac bors iar asta de la tarani nu mai e ca alta data. Cea congelata se desface din punga si se pune cubul congelat direct in ciorba. Am mai incercat si cu verdeata, am tocat leustean, frunze de telina si patrunjel si le-am fiert cu pulpa de corcoduse, asa avem si verdeata la ciorba, sau o puteti pune nefiarta in zeama. La fel procedam si cu cele galbene si rosii foarte coapte. Ele sunt usor dulci dar mai mult acrisoare iar culoarea lor dau un aspect deosebit ciorbitei dumneavoastra. La fel de bine puteti folosi si corcodusele rosii, coapte, sunt foarte putin dulci si dau gust acrisor ciorbei. Punem aproximativ 3-4 polonice de compozitie la o punga, cam cat folosim la o ciorba.

Niciun comentariu: