Bune rau
Igrediente pentru doua persoane :
200 g spaghete
1 ardei capia rosu
1 ardei gras verde
1 telina mica
2 dovlecei potriviti
Cateva fire de ceapa verde
1 ceapa alba
Igrediente pentru doua persoane :
200 g spaghete
1 ardei capia rosu
1 ardei gras verde
1 telina mica
2 dovlecei potriviti
Cateva fire de ceapa verde
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 morcov potrivit
Cativa catei de usturoi
Ulei de masline
Suc de rosii de la cateva rosii (300-400 g)
Busuioc proaspat
Parmezan sau orice telemea aveti
1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare :
Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic. Le lasam sa fiarba « al dente », adica sa nu fie foarte fierte si apoi le strecuram. Dovlecelul si telina se dau prin razatoarea mare sau se taie cubulete mici. Morcovul si branza se dau prin razatoarea mica iar ceapa, patrunjelul si cateva fire de telina se toaca marunt. Ardeiul se taie julien iar rosiile se mixeaza. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc. Ceapa se caleste in uleiul incins dupa care se adauga usturoiul si morcovul. Adaugam ardeiul si mai calim cateva minute. Punem patrunjel si frunze de telina. Adaugam telina, dovlecelul si condimente dupa gust (curry, paprika, vegeta, piper). Dupa ce s-au calit bine se adauga sucul de rosii. Se lasa sa scada si la urma se pun pastele si se mai tine pe foc sa se intrepatrunda aromele. Spre sfarsit se pune restul de verdeata si branza amestecand usor sa nu se zdrobeasca Mie imi plac in general pastele bine’’legate ‘’,cu sos, ca sa zic asa si nu pastele simple peste care se aseaza sosul in farfurie. Daca branza e sarata aveti grija cata sare si condimente folositi.
1 morcov potrivit
Cativa catei de usturoi
Ulei de masline
Suc de rosii de la cateva rosii (300-400 g)
Busuioc proaspat
Parmezan sau orice telemea aveti
1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare :
Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic. Le lasam sa fiarba « al dente », adica sa nu fie foarte fierte si apoi le strecuram. Dovlecelul si telina se dau prin razatoarea mare sau se taie cubulete mici. Morcovul si branza se dau prin razatoarea mica iar ceapa, patrunjelul si cateva fire de telina se toaca marunt. Ardeiul se taie julien iar rosiile se mixeaza. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc. Ceapa se caleste in uleiul incins dupa care se adauga usturoiul si morcovul. Adaugam ardeiul si mai calim cateva minute. Punem patrunjel si frunze de telina. Adaugam telina, dovlecelul si condimente dupa gust (curry, paprika, vegeta, piper). Dupa ce s-au calit bine se adauga sucul de rosii. Se lasa sa scada si la urma se pun pastele si se mai tine pe foc sa se intrepatrunda aromele. Spre sfarsit se pune restul de verdeata si branza amestecand usor sa nu se zdrobeasca Mie imi plac in general pastele bine’’legate ‘’,cu sos, ca sa zic asa si nu pastele simple peste care se aseaza sosul in farfurie. Daca branza e sarata aveti grija cata sare si condimente folositi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu