Frunze de vita, stevie, loboda si spanac congelate pentru iarna
1) Sticle de 0.5 l de plastic daca le puneti in camara
2) Frunze de vita, spanac, stevie, loboda
pungi de plastic pentru congelat
Pentru congelator, varianta cea mai buna insa ocupa spatiu :
Oparim frunzele de vita sau stevie in apa cu sare, le scurgem bine, le rulam si le punem in pungi la congelator. Spanacul, loboda si stevia le putem opari in apa clocotita fara sare pentru cateva secunde pentru a se inmuia putin si a putea fi rulate (se oparesc intr-un timp mai scurt decat vita pentru ca sunt mai firave). Parca cele la congelator sunt mai bune insa daca nu aveti spatiu puteti folosi cealalta varianta. La fel de bine putem pune loboda si spanacul spalate si uscate dar fara sa le oparim, punem in punga mai multe frunze suprapuse si rulate bine scotand aerul. Pentru foile folosite la sarmale acestea trebuiesc oparite inainte.
Pentru camara :
Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi dimensiune. Se introduc rulourile in sticla ajutandu-ne de o andrea infasurata in tifon ca sa nu rupem frunzele si ca sa ne fie mai usor le introducem pe margine sticlei pentru ca ele se vor desface un pic de indata ce le punem inauntru. Mai putem face unul sau doua suluri. Cred ca intra aproximativ 10 frunze in sticla, depinde cat sunt de mari frunzele. Se strange cu putere dopul sticlei in asa fel incat sa nu patrunda niciun pic de aer. Se eticheteaza sticlele si se trece numarul de frunze pentru a stii cate sticle vom folosi. Cand avem nevoie taiem sticla la mijloc cu foarfeca avand grija sa nu taiem si frunzele. Se scot usor si se oparesc cu bors fiert. Sunt numai bune pentru sarmale si au un gust deosebit.
pungi de plastic pentru congelat
Pentru congelator, varianta cea mai buna insa ocupa spatiu :
Oparim frunzele de vita sau stevie in apa cu sare, le scurgem bine, le rulam si le punem in pungi la congelator. Spanacul, loboda si stevia le putem opari in apa clocotita fara sare pentru cateva secunde pentru a se inmuia putin si a putea fi rulate (se oparesc intr-un timp mai scurt decat vita pentru ca sunt mai firave). Parca cele la congelator sunt mai bune insa daca nu aveti spatiu puteti folosi cealalta varianta. La fel de bine putem pune loboda si spanacul spalate si uscate dar fara sa le oparim, punem in punga mai multe frunze suprapuse si rulate bine scotand aerul. Pentru foile folosite la sarmale acestea trebuiesc oparite inainte.
Pentru camara :
Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi dimensiune. Se introduc rulourile in sticla ajutandu-ne de o andrea infasurata in tifon ca sa nu rupem frunzele si ca sa ne fie mai usor le introducem pe margine sticlei pentru ca ele se vor desface un pic de indata ce le punem inauntru. Mai putem face unul sau doua suluri. Cred ca intra aproximativ 10 frunze in sticla, depinde cat sunt de mari frunzele. Se strange cu putere dopul sticlei in asa fel incat sa nu patrunda niciun pic de aer. Se eticheteaza sticlele si se trece numarul de frunze pentru a stii cate sticle vom folosi. Cand avem nevoie taiem sticla la mijloc cu foarfeca avand grija sa nu taiem si frunzele. Se scot usor si se oparesc cu bors fiert. Sunt numai bune pentru sarmale si au un gust deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu