Ingrediente pt 3 portii
1 punga de 500 gr mazare congelata
1/2 piept de pui
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 capia
Cateva felii de telina si albitura
1/2 legatura marar
1 lgt pasta concentrata de tomate
Ulei
Sare
Vegeta
1/2 lgt curcuma
1/2 lgt boia dulce
1/2 lgt curry
Putin zahar daca nu e dulce mazarea
Mazarea edenia si bonduelle sunt cele mai bune, edenia e chiar dulce. Se scoate carnea de pe pulpa si se taie cuburi sau pieptul bucati mai mici. Ceapa, morcovul si capia se toaca marunt iar albitura felii. Calim ceapa tocata, adaugam pe rand morcovul, capia si albitura. Urmeaza carnea cu tot cu osul de la pulpa care va fi inlaturat la final. Punem mazarea usor decongelata, o parte din marar si punem apa fiarta cat sa acopere. Pe masura ce fierb legumele si scade apa mai adaugam, dupa ce inchidem focul mazarea va mai absoarbe zeama mai ales daca o acoperim asa ca e bine s-o facem mai lichida. Cand au fiert legumele punem sare, paprika dulce, curcuma si bulion. Gustam si potrivim de sare. Inchidem focul, scoatem osul si legumele mari si punem marar tocat, eu am pus si putin patrunjel. O nebunie.
Varianta II cu mazare proaspata :
Mazare proaspata pastai 2 kg, 2 borcane de mazare conservata sau 1 kg mazare congelata
1 morcov
Cateva tomate
2 cepe
1 ardei gras rosu
Pui (aripi si pulpe)
Pasta de tomate
1 legatura de marar
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, ardeiul se toaca cubulete, rosiile se paseaza iar puiul se portioneaza in bucati mici. Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si apoi ardeiul. Dupa ce le-am calit bine adaugam si puiul. Stingem cu apa fiarta, adaugam piper, sare si lasam pe foc. Dupa ce au fiert putin adaugam si mazarea iar la sfarsit rosiile. Dam la cuptor sa scada si la sfarsit adaugam pasta de tomate si marar. Cine doreste o mancarica mai dulce, daca mazarea nu este sufficient de dulce poate adauga
putin zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu