Ingrediente:
1 borcan de ciupercute mici
Cateva rosii cherry
Cateva rosii cherry
(eu nu am avut cherry)
1 bucata carne de vital
Cativa catei de usturoi
Foi de dafin
1 cana vin rosu
Condimente (curry, cimbru, piper, vegeta, boia, maghiran, etc)
Cativa cartofi
Unt
Lapte
Ardei capia copti
Ulei
Otet
Mod de preparare:
Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se “maseaza” pe toate partile si apoi I se fac niste crestaturi unde se introduc cateii de usturoi. Se pune la rece pana a doua zi. Cartofii se pun la fiert. Spre safrsitul fierberii se adauga ½ lingurita de curry pentru gust si culoare. Se scurg de apa si se adauga unt si lapte cald. Se paseaza si se potriveste de sare apoi se mixeaza cu mixerul. Carnea se aseaza intr-o tava impreuna cu ciupercutele, rosiile, condimente si putina apa. Se da la cuptor pentru cateva ore. Intre timp se unge carnea cu zeama din tava pentru a nu se arde. Cand e aproape gata se adauga si vinul si se mai lasa cateva minute. Ardeii copti se presara cu sare si se acopera cu un servet. Cand sunt raciti se decojesc deasupra unui castron unde se va pastra si zeama lor. Se amesteca zeama obtiunuta cu putina vegeta, ulei si otet. Se gusta si apoi se toarna zeama peste ardei. Se tine cateva ore la frigider. Friptura se va servi cu piure si salata de ardi copti.
Pofta buna!
Cativa catei de usturoi
Foi de dafin
1 cana vin rosu
Condimente (curry, cimbru, piper, vegeta, boia, maghiran, etc)
Cativa cartofi
Unt
Lapte
Ardei capia copti
Ulei
Otet
Mod de preparare:
Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se “maseaza” pe toate partile si apoi I se fac niste crestaturi unde se introduc cateii de usturoi. Se pune la rece pana a doua zi. Cartofii se pun la fiert. Spre safrsitul fierberii se adauga ½ lingurita de curry pentru gust si culoare. Se scurg de apa si se adauga unt si lapte cald. Se paseaza si se potriveste de sare apoi se mixeaza cu mixerul. Carnea se aseaza intr-o tava impreuna cu ciupercutele, rosiile, condimente si putina apa. Se da la cuptor pentru cateva ore. Intre timp se unge carnea cu zeama din tava pentru a nu se arde. Cand e aproape gata se adauga si vinul si se mai lasa cateva minute. Ardeii copti se presara cu sare si se acopera cu un servet. Cand sunt raciti se decojesc deasupra unui castron unde se va pastra si zeama lor. Se amesteca zeama obtiunuta cu putina vegeta, ulei si otet. Se gusta si apoi se toarna zeama peste ardei. Se tine cateva ore la frigider. Friptura se va servi cu piure si salata de ardi copti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu