Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

Salata de fasole galbena cu usturoi









Varianta I

Ingrediente:

2 borcane de fasole galbena sau verde (sau ½ kg fasole proaspata)
Ceapa alba din belsug (1/2 kg)
Usturoi cateva capatani
Ulei
Sare sau vegeta

Mod de preparare:

Fasolea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Ceapa se toaca marunt de mana si usturoiul se paseaza. Se caleste ceapa intr-o cantitate generoasa de ulei pana isi schimba culoarea, sa fie aurie. Se adauga apoi usturoiul si se caleste si el. La final punem fasolea scursa bine si le calim impreuna. Potrivim de sare si asta-i tot. Se serveste rece de la frigider. Este o mancare grea dar foarte gustoasa. Cine doreste poate pune fasolea la scurs de ulei.

Varianta II de regim

Punem fasolea la aburi si cand este fiarta o amestecam cat e calda cu ulei de masline si mujdei de usturoi

Niciun comentariu: