Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse














































































Ingrediente:

Aluat:
600 g faina
25 g drojdie proaspata
2 oua
100 g zahar
50 ml ulei
250 ml lapte
Un praf de sare
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
Esenta de rom
Esenta de vanilie
1 ou pentru uns

Crema :

Ciocolata finetti sau gem

Mod de preparare:

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit turnam treptat si uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut. Se pune in mijloc umplutura dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine) apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura. Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutirul de aluat il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut. Se coc pe o tava tapetata .

Niciun comentariu: