T
Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete
2 legaturi ceapa verde
½ kg rosii coapte
1 legatura patrunjel
Ulei de masline
1 lingura pasta de tomate
Malai pentru mamaliga
Apa
Vegeta
Condimente
Cimbru
Cateva foi de dafin
Piper alb
Cativa catei de usturoi
Mod de preparare :
Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele.
Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat. Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. Eu nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru u gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul. Eu il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu am surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor. Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.
Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete
2 legaturi ceapa verde
½ kg rosii coapte
1 legatura patrunjel
Ulei de masline
1 lingura pasta de tomate
Malai pentru mamaliga
Apa
Vegeta
Condimente
Cimbru
Cateva foi de dafin
Piper alb
Cativa catei de usturoi
Mod de preparare :
Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele.
Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat. Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. Eu nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru u gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul. Eu il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu am surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor. Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu