Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 iulie 2011

Bors de miel


































































































Bors de miel


Ingrediente:

carne de miel: gat, coada, cap,bucati de carne cu os, muschii spatelui
2-3 morcovi
2 albituri
1 telina mica
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura leustean
½ kg bors
3 l apa
Tarhon
Pasta de tomate
Sare
3 galbenusuri
200 gr smantana

Mod de preparare:


Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat prin razatoarea mica si dupa ce s-au calit se pun impreuna cu celelalte legume tocate in ciorba . Dupa 10 minute se adauga si ceapa verde. Cand legumele si carnea sunt fierte se aduga pasta de tomate dizolvata in zeama de ciorba si se mai lasa 10-15 min la fiert. Se pune borsul dat in clocot separat si se amesteca galbenusurile cu smantana. Se adauga treptat din zeama peste smantana ca sa ajunga la aceeasi temperatura si sa nu se taie. Se opreste focul, se pune smantana in oala, leustean si tarhon dupa care se acopera.

Niciun comentariu: