o minunatie a iesit, o mancare usoara si sanatoasa
2 vinete mari
3 rosii mari coapte
1 capatana de usturoi
ulei de masline pentru calit
250 gr telemea de capra
80 gr parmezan ras
100 gr telemea veche de oaie
5 oua
busuioc proaspat
vegeta
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
piper
Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou, se presara putina vegeta si se acopera. O parte din usturoi se toaca marunt si restul se da prin presa si cativa catei se zdrobesc cu lama unui cutit. Rosiile se oparesc si se decojesc. Se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul fara sa se arda si se adauga rosiile tocate marunt. Dupa cateva minute adaugam busuioc tocat, condimentele si potrivim de sare. Lasam sa scada putin si sa se ingroase sosul. Branza de capra se sfarama, batem ouale impreuna cu parmezanul si telemeaua de oaie se da prin razatoarea mica. Asezam intr-un vas termo vinetele, deasupra rosiile distribuite uniform apoi branza de capra, telemeaua si presam putin cu lingura sa intre bine printre vinete. Urmeaza ouale batute si dam la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste deasupra. Sunt nemaipomenite caldute dar si reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu