Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 iulie 2013

Salata de pui si legume la gratar















               












O reteta minunata și sanatoasa 
2-3 capatani de usturo
2-3 ardei capia rosii
2-3 ardei grasi verzi
2 dovlecei
2 vinete
1 piept mic de pui (200 gr)
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1/2 kg de ciuperci mai mici
o bucatica slanina
sos de soia
ulei de masline
1/2 legatura marar proaspat

Taiem legumele spalate dupa preferinta. Eu am taiat ceapa sferturi, capatana de usturoi necuratata de coaja taiata in jumatate, ardeii fasii potrivite, puiul fasii sau intreg, dovleceii si vinetele felii nu foarte subtiri, ciupercilor li se scot piciorusele si se coc separat de palarii. Coacem palariile mai intai cu fata in jos dupa care le intoarcem invers pentru a pastra zeama lasata pentru salata. Ungem gratarul incins cu slanina si coacem legumele. Important este sa le intoarcem de vreo doua ori pe o singura parte ca sa nu se arda. Punem putin sos de soia peste ele cat sunt calde, ulei de masline, mararul tocat si amestecam imediat. Pe masura ce adaugam alte legume coapte mai punem sos peste si amestecam sa se intrepatrunda gusturile. Este usoara si merge atat calda cat si rece. Pentru vegetarieni inlaturati carnea si slaninuta si puteti adauga si alte legume.



Niciun comentariu: