Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 decembrie 2013

Chec red velvet de post












O minunatie de chec cu textura umeda si fina, incercati-l si nu veti regreta

1/2 cana  de 250 ml de ulei
2 linguri cu varf de cacao
1 cana de zahar
400 gr sfecla rosie
50 gr ciocolata neagra
1 fiola esenta vanilie
lamaie
2 cani de faina
1 plic praf de copt
0.25 lgt bicarbonat

Toate ingredientele se masoara cu aceeasi cana. Sfecla se coace si se blenduieste (400 gr dupa ce s-a curatat). Mixam zaharul cu uleiul, adaugam sfecla, vanilia si ciocolata taiata marunt. Amestecam separat ingredientele uscate dupa care le incorporam la cele lichide si amestecam cu telul. Se da pentru vreo ora jumate la cuptor, facem testul cu scobitoarea atat pe margini cat si in centru, daca la mijloc nu este gata se mai lasa.

Niciun comentariu: