2 vinete potrivite
2 dovlecei mai mari
500 gr carne tocata porc si vita
1 ceapa rosie mare
1 morcov mic
3 catei mari de usturoi
busuioc proaspat sau uscat
ulei de masline
4 rosii mari
2-3 linguri pasta concentrata de tomate
1 cana mare de vin rosu sec
condimente: sare, piper alb, nucsoara, oregano, scortisoara, dafin, cimbru, boia, curry, turmeric, coriandru
200 gr branza rasa, mozzarela sau cascaval
Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se inmoaie, se pot pune si pe gratar. Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutin impreuna cu dafin si coriandru. Adaugam ceapa tocata marunt si dupa ce am calit-o bine continuam cu morcovul si apoi carnea. Adaugam piper, cimbru si busuioc. Urmeaza rosiile mixate si dupa 5 minute punem vinul. Potrivim de sare, boia si curry. Adaugam restul de condimente dupa gust, bulionul si lasam sa scada bine. Asezam intr-o tava: un rand dovlecei, 1/2 din carne, branza, vinete, restul de carne, dovlecei si iar branza. Acoperim cu folie si dam 60 min la 200 de grade. Dupa 30 de minute inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu