Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 iulie 2015

Tagliatelle cu masline si sos de rosii




















Cum gatim pastele:

1. Pastele trebuiesc fierte intr-o oala mare, incapatoare. Fie ca pregatim spaghetti, penne ori fusilli, acestea trebuie sa aiba suficient spatiu in oala in care fierb, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare una de cealalta. Pentru o cutie de 500g de paste, folositi o oala de minim 5,5 litri.
2. Puneti sare din plin in apa in care fierb pastele. Sarea nu afecteaza in niciun fel procesul de gatire al pastelor, insa le da acea savoare de care au nevoie pentru ca preparatul final sa fie, intr-adevar, demn de laude.
3. Asigurati-va ca apa a dat in clocot inainte de a adauga pastele. Adaugati pastele si rasfirati-le pe cat posibil pentru ca ele sa nu se lipeasca. Ajutati-le sa se lase cu totul in apa, folosind o lingura de lemn. Odata ce s-au lasat, iar apa le acopera, nu le mai amestecati.
4. Gatiti pastele la foc mediu si scoateti-le din oala cu 2 minute inainte de timpul indicat pe ambalaj. Este foarte important sa nu fierbeti pastele prea mult timp, mai ales daca le veti mai gati si impreuna cu sosul. Urmati sfatul italienilor si preparati pastele “al dente”.
5. Nu adaugati ulei in apa in care fierb pastele. In cazul in care puneti ulei in oala in care fierb, ele vor deveni alunecoase, iar atunci cand le veti gati impreuna cu sosul, acesta nu se va mai prinde de ele asa cum ar trebui.
6. Scurgeti pastele de apa cu ajutorul unei strecuratori, dar pastreaza cel putin o cana din apa in care au fiert. O vei folosi putin mai tarziu, atunci cand pregatesti sosul. Ii da acestuia un gust deosebit. Crede-ne pe cuvant.
7. Nu spalati pastele dupa ce le scurgeti de apa! Adaugati-le direct in sosul pe care l-ati preparat si nu le mai gatiti mai mult de cateva minute pentru a evita ca ele sa devina prea moi. Puneti un pic din apa in care au fiert pentru a le da acea savoare tipic italieneasca.
Serveste-le pe farfurii calde. Pofta buna!

Foarte bune

200 gr paste late
cimbru proaspat
busuioc
oregano
masline kalamata
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
branza rasa
cascaval
coriandru
cativa catei de usturoi
pasta de tomate
putin zahar
2 ardei capia
1/2 kg rosii

Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa macinata, maslinele si apoi rosiile pasate. Punem condimente, verdeata si lasam sa scada sosul. Pastele se pun in apa clocotita cu sare, coriandru, o foaie de dafin si ulei. Se lasa sa fiarba al dente amestecand usor sa nu le zdrobim.  Cand sunt gata se strecoara dar nu se trec in apa rece. Varsam pastele in sosul cald, adaugam branzeturile si amestecam. Potrivim de sare si servim.

Niciun comentariu: