O minunatie, buna la ciorbite, mancare sau paste
rosii coapte si ardei capia in parti egale, eu am pus ce-am avut si anume vreo
2-3 kg de rosii iar ardei un castron plin
1 legatura de busuioc proaspat
cimbru praspat sau uscat
ulei de masline
cativa catei de usturoi
1 lg de sare mare grunjoasa
2 lg de zahar
cateva boabe de coriandru zdrobite
Ardeii ii curatam dupa care ii macinam la robot sau prin masina de tocat. Nu am separat rosiile de coaja si seminte asa ca le-am dat si p'acestea prin masina. Calim putin usturoiul zdrobit, punem coriandru, ardeii si la urma rosiile. Fierbem putin si amestecam mereu sa nu se prinda. Am adaugat doua maini pline de busuioc maruntit si restul am lasat frunze intregi sa se vada frumos in borcan. Punem sare, zahar si cimbru. Fierbem cateva ore pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita. Gustam si potirvim de sare. Sosul nu trebuie sa fie foarte sarat, este bun la orice mancarica, paste sau chiar ciorba. Nu lasati sa se strecoare vreo samanta de la ardei ca sa nu fermenteze. Am pus continutul in borcanele incalzite, le-am dat putin la cuptor sa prinda crusta dupa care le-am capacit si le-am mai dat la cuptor. Se tin la loc cald pana a doua zi cand se eticheteaza.
retetea proprie
retetea proprie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu