Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 august 2015

Pasta de fasole verde





500 gr fasole verde
1 ceapa rosie mica
putin zahar si bicarbonat
sare, piper
o foaie de dafin
3-4 catei de usturoi
maioneza din oua, mustar, lamaie
marar optional

Punem apa la fiert cu putina sare, piper si dafin. Cand da in clocot punem fasolea spalata si curatata si lasam sa fiarba acoperit. Se pune putin zahar si bicarbonat ca sa-si pastreze culoarea frumoasa. Cand a fiert se pune in strecuratoare cu gheata si apa rece. Fasolea se blenduieste sau se piseaza cu furculita daca nu va place sa fie foarte fina. Tocam marunt ceapa si o adaugam la fasole.Facem o maioneza, punem usturoiul pisat si punem 2-3 linguri la pasta de fasole. Potrivim de sare si servim cu paine prajita. Gustoasa si sanatoasa.

Niciun comentariu: