Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 noiembrie 2015

Mancarica de ciuperci asortate
















O reteta de post gustoasa si sanatoasa, cu cat folositi mai multe feluri de ciuperci cu atat iese mai buna

Ciuperci de mai multe feluri, eu am folosit 1 kg de ghebe si 1/2 champignon
1 ceapa rosie, 1 ceapa alba
cativa catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1 lgt boia dulce
1 lgt curry
condimente
sare

Ciupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se spala bine. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa taiata juliene pentru cateva minute pana-si schimba culoarea dupa care adaugam jumatate din ciupercile champignon. Amestecam mereu si le calim sa mai scada din zeama. Adaugam treptat cate o parte din restul ciupercilor si inabusim dupa fiecare. Spre sfarsit punem o parte din verdeata tocata, condimente si cativa catei de usturoi pisati. Cand au fiert ciupercile si a mai scazut din zeama potrivim de sare, adaugam restul de verdeata, punem capacul si stingem focul. Servim calda sau rece cu mamaliguta. Merge de minune servit alaturi de mujdei de usturoi sau hrean. De acesta data am lasat ciupercile intregi si nu am folosit pasta de rosii, am vrut sa se simta gustul minunat al .ciupercutelor. Daca nu le faceti de post se poate stinge cu un pahar de vin alb.

reteta proprie

Niciun comentariu: