Grozavi, crocanti, gustosi, nici prea acri nici prea dulci
1 kg castraveti cornisor, 400 ml otet de muraturi, 1 l apa, 5 lg zahar, 1
lg si 1/2 sare mare, piper mozaic, foi de dafin, hrean, cuisoare, marar si
cimbru uscat, condimente de la fuks care contin : boabe mustar, ienibahar, coriandru, fenicul, marar, tarhon, ienupar.
Castravetii se spala bine si se inteapa la capete pentru a se mura in
interior. Se pune hrean pe fundul borcanelor, putin marar si cimbru cat iei cu
buricele degetelor, castraveti, piper, cuisoare o bucata, 1/2 lgt condimente de
la fuks la fiecare borcan de 800 si deasupra hrean. Fierbem apa cu sarea,
zaharul, foile de dafin si putin marar. Se pune fierbinte peste legume, se
capacesc si se tin la cald pana la racire. Mi-au iesit 3 borcane de 800
dintr-un kg de castraveti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu