255 gr piure de mere (2 mere mari)
1 praf de sare
50 gr cacao
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
100 gr zahar brun
1/2 pachet praf de copt
nuca de cocos optional
o mana doua de nuca rumenita
80 ml lapte
2 oua
Faina se cerne impreuna cu cacaoa, sarea, bicarbonatul si praful de copt. Bati ouale pentru 1-2 minute dupa care adaugi treptat din zahar si mixezi spuma in continuare. Adaugi laptele, nuca, pireul de mere si incorporezi usor. Am folosit o parte de nuca taiata mai marunt si o parte maruntita fin. Pui cate doua linguri din ingredientele uscate peste oua si amesteci de jos in sus cu o spatula pana se incorporeaza total. Ungem o tava cu ulei si presaram vreo 2-3 lg de cocos. Nu se simte gustul de ulei dar puteti folosi hartie de copt pe fundul tavii. Punem compozitia si o nivelam. Dam tava la cuptorul incalzit la 150 de grade pentru aproximativ 20 de minute, se poate lasa si mai putin sa iasa mai moale, daca in mijloc iese scobitoarea curata e gata. Scoatem prajitura imediat ce este facuta si lasam sa se raceasca. Se taie rece. Folositi o tava mai mica de 20/30 daca vreti sa iasa mai inalta si mai pufoasa. Rezultatul nu e ceva spectaculos, reteta clasica este fara nuca dar bine am facut ca am pus eu, fara n-avea niciun D-zeu. mai buna negresa noastra clasica.
sursa : Sava Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu