Ingrediente pentru 4 persoane
Ficatul :
1 kg ficat
ulei de masline
1/2 cescuta vin alb sec
1 lgt cury
1 lgt boia dulce
1 praf de curcuma
1 ceapa rosie
marar, patrunjel
sare, piper
Garnitura :
500 gr cartofi
4 lg parmezan ras
7 lg telemea oaie rasa
cativa catei de usturoi
1 albus spuma
1 ceapa alba in care am infipt 4 cuisoare
1 foaie de dafin
coriandru
sare si piper alb
1 catel de usturoi
nucsoara
100 gr unt gras
2 galbenusuri
Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi. Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza imediat cu presa impreuna cu branzeturile, untul, galbenusurile, nucsoara si la sfarsit albusul. Gustam si potrivim de sare daca mai e nevoie. Punem gramajoare pe o hartie de copt cu ajutorul posului si le dam la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc. Calim usturoiul impreuna cu ficatul dupa care urmeaza ceapa taiata julienne. Adaugam condimente si la sfarsit stingem cu vin si punem verdeata. Servim cu garnitura de cartofi. Cartofii sunt buni atat reci cat si calzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu