Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 martie 2016

Portocalopita sau prajitura greceasca














Grozav de buna, nici nu stii ce mananci

Placinta :

1 pachet foi de placinta linco 400 gr
1 pahar de 200 ml iaurt mai gras
1 pahar de ulei umplut pe trei sferturi
1 pahar de zahar
1/2 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua mari
esenta de rom
zeama de la o lamaie mica

Siropul :

3 cani de apa
2 pahare de zahar
zeama de la 2 portocale sau lamai cu coaja lor

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana lipite intre ele. Ouale se scot de seara de la rece si a doua zi se bat bine pana devin spuma. Apoi punem treptat zaharul si le mixam impreuna. Urmeaza uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins. Adaugam esentele si zdrentele pe rand. Aluatul trebuie sa fie bine incorporat in oua sa nu ramana foi necoapte. Se pune intr-un vas termo, poate fi si neuns si se da la cuptorul incalzit pentru 30-40 min la 150 de grade. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata o scoate, nu se mai lasa in cuptor sa nu se intareasca prea tare. Punem treptat siropul peste prajitura calda, eu am folosit doar 4 polonice din siropul rezultat. Se da la rece inainte de servire. Nu a iesit foarte dulce dar cred ca e buna si varianta cu sirop de lamaie.


Niciun comentariu: