Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 martie 2016

Peste copt in hartie de pergament










































Varianta I : O reteta delicioasa si sanatoasa

6 fileuri sau rondele de crap de dunare
cateva felii de lamaie optional
ulei de masline
condimente

Pestele nu se spala, se sterge cu prosop curat. Se portioneaza, se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Punem lamaia peste. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem folia si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin. Puteti servi cu lamaie sau sos din legume coapte : blenduim rosii, ardei capia si usturoi coapte si le amestecam cu ulei de masline, sare si patrunjel tocat.

Varianta II : pe lângă ulei de măsline și condimente am uns pestele cu zeama de lamaie, a doua zi l-am băgat la cuptor cu o felie de lamaie peste si cu niște usturoi zdrobit sub el să-i dea gust.

Varianta III : de copt cu hartie de pergament :https://m.youtube.com/watch?list=PLVrq-OAzFh3HwyotixTUBX0cf5NoQ8mFc&v=VHl1AAAeKGM 

https://m.youtube.com/watch?v=52wYn99cL2I

Doua foi de copt mari una peste alta se pliaza in doua. Apoi taiem semicerc, va arata aproape ca o inima. Desfacem foaia, care i din doua coli si punem ulei de masline in mijlocul unei jumatati, peste asezam pestele, o ramurica de cimbru, busuioc, sare piper, ulei de masline, 3 felii lamaie, curry, curcuma si 3 lg de vin alb sec. Sau cu legume : peste, legume semifierte sau crude dar taiate bastonase subtiri, blansate, cartofi semi fierti, sparanghel etc. Punem peste cealalta foaie si din capat incepem sa strangem in sus cate putin hartia la margini pana ajungem in capat. Daca vreti ungeti cu albus sau ulei marginea sa se lipeasca mai bine. Strangem ft tare sa se faca un vid inauntru. La capat veti strange in jos. O sa fie ca o gogoasa umflata. Dam 10-15 min la 400 ° sau 20-30 min la 250 °. Sunt gata cand se umfla bine. Nu deschideti cuptorul pana nu e gata. Apoi le scoateti si imediat o sa se dezumfle. Se mai lasa 5 min in folie. Servim cu lamaie. 

Niciun comentariu: