1 kg sfecla rosie
1 telina
1 pastarnac
1 patrunjel
1 ceapa
1 morcov
1 ardei capia
2 cartofi sau o mana de orez
2 catei usturoi
1 legatura de marar
1 legatura de leustean
1 legatura de patrunjel
1 conserva de rosii
4 lg otet pentru acrit sau zeama de lamaie
sare si piper
Legumele se toaca marunt iar sfecla coapta se curata si se da prin razatoarea mare. Calim ceapa si usturoiul apoi capia cu morcovul apoi urmeaza orezul si sfecla cu radacinoasele. Punem vreo 3 l de apa fiarta si putina verdeata. Cand au fiert legumele punem rosiile si mai lasam cateva clocote. Potrivim de sare, punem restul de verdeata si incgidem focul. Este buna atat rece cat si calda, puteti servi si cu smantana sau iaurt. Sfecla coapta este mult mai gustoasa decat cea fiarta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu