2 gramezi de urzici
1 ardei capia mare
1 telina mica
1 morcov mic
1 ceapa potrivita
4 catei mari de usturoi
1 cescuta de orez
1 cutie ciuperci intregi sau feliate
1 legatura marar
2 linguri bulion
1 lingurita curry
1 lingurita boia dulce
sare
piper
Curatam urzicile si le spalam in mai multe
ape in felul urmator : le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu
mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund. Se
pun in jumatate de cratita cu apa si sare care a dat in clocot, se lasa vreo 10
minute dupa care se pun in strecuratoare. Cand s-au racit se toaca marunt.
Ceapa si ardeiul se taie cubulete iar radacinoasele impreuna cu doi catei de
usturoi se dau prin razatoarea fina. Zdrobim ceilalti doi catei de usturoi si-i
calim impreuna cu ceapa pana isi schimba culoarea. Urmeaza ardeiul si dupa
cateva minute telina si morcovul. Punem la calit si orezul spalat si scurs,
adaugam urzicile, ciupercile si stingem cu 4-5 polonice de apa in care au fiert
urzicile. Condimentam si lasam sa fiarba pe aragaz vreo 15 minute dupa care dam
la cuptor. Miscam cratita fara sa amestecam in orez sa nu-l zdrobim. Cand este
gata si a fiert orezul punem bulionul, mararul si mai lasam cateva minute. Este
buna atat rece cat si calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu