Minunata, aromata și buna la fel ca pasca noastra
500 gr branza de vaci
3 oua mari de tara
3 linguri pline de gris (50 gr)
6 linguri pline de zahar (100 gr)
5 linguri de smantana (250 gr)
4 maini de stafide (100 gr)
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri esenta de rom
3 linguri coniac Alexandrion
1 lgt coaja portocale
1 lgt coaja de lămâie
Un praf de sare
Punem la hidratat stafidele în rom si coniac. Incorporam treptat grisul la smantana ca sa nu facă cocoloase și lasam 30 de minute. Se bat spuma ouale cu sarea dupa care se adauga cate putin zaharul simplu, cel vanilat și coaja de citrice Dupa ce s-a dizolvat zaharul mixam separat și branza. Amestecam toate ingredientele impreuna folosind de data asta lingura de lemn și punem compozitia într-o tava potrivita. Folosim stafidele cu tot cu romul scurs de la ele. Dam la cuptorul incalzit pentru 30-40 de minute la 180 de grade. Smantana a fost cam 250 de grame, 1/2 casoleta. Eu mai fac cu branza de vaci și telemea veche de oaie în parti egale, rezultatul este unul senzațional.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu