Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 octombrie 2017

Dovlecei cu rosii, masline si vin














O mancarica usoara de vara, conbinatia de vin, masline, busuioc si rosii......yummi, cam in genul retetei mele de mancarica cu dovlecei

Cateva fileuri fin pipt de pui
200 gr masline kalamata
1 cana de vin alb sec
Vreo 700 gr rosii
2-3 dovlecei
1 morcov
1 gogosar
1 ceapa mare
Cativa catei de ustutoi
1 legatura marar
Putin patrunjel
1 lg-2 bulion
Ienibahar 1/2 lgt
Sare, piper
Ulei de masline
O ramurica busuioc
1/2 lgt curcuma

Facem niste rulouri din piept de pui cu o maslina si le fixam cu scobitori. Le calum in ulei de masline si le scoatem. In uleiul ramas calim in continuare ceapa si usturoiul tocat, busuiocul, morcovul ras si gogisarul taiat cubulete. Punem rosiile tocate si o parte din vin. Lasam sa se formeze un sos mai gros si adaugam dovleceii cuburi, rulourile de divlecei, mararul, patrunjelul si mirodeniile. Acoperim si lasam sa fiarba. Spre sfarsit punem bulionul si restul de vin. Cand mancarea este gata punem restul de verdeata, inchidem focul si acoperim. Eu am folosit dovlecei si rosii congelate. Putem servi cu mamaliga su mujdei.

Niciun comentariu: