Foarte buna chiar daca nu e fripta, o putem face si cu vin rosu
Cele mai bune condimente pentru vita sunt rozmarin, oregano, salvie, piper, busuioc, chimen, patrunjel, maghiran, cimbru.
O bucata mare de vita marmorata groasa de 4 degete
Sare mare de hymalaya
Piper proaspat macinat
Oregano
Patrunjel
Unt optional
Ulei optional
Carnea se scoate cu o ora inainte de la rece. O stergem cu servet si punem piper rasnit si condimente. Masam bine dupa care adaugam si putin ulei. Acum avem doua variante, prima ar fi sa o închidem pe toate partile adica s o tragem putin la tigaie ca ea sa ramana suculenta si apoi s-o dam la cuptor sau s-o dam direct la cuptor fara a folosi pic de ulei. Se pune carnea pe o folie mare de aluminiu si o strangem foarte bine dar lasand un spatiu sus. O dam la 175° timp de 2 ore. Eu am avut doua bucati subtiri de vrabioara si le-am lasat o ora. O scoatem, desfacem folia si lasam cateva minute. Acum saram carnea si servim cu sucul lasat si punem putin unt deasupra. Minunata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu