La fel de bine o fac si cu vin alb sec, pun condimente pe carne, dau cu ulei, masez, pun vreo 500 ml vin alb sau chiar mai mult, acoper cu folie si dau la cuptor, las vreo ora jumate, dau folia si las sa scada timp in care o stropesc mereu cu sos din tava, vreo 2 ore 2 ore jumate in total minunata, ca de obicei Paste 2020 la izolare
O pulpa sau ceafa de porc
2-3 l vin rosu sec
Ulei de masline
Mult usturoi
Condimente : paprika, cimbru, sare, piper, curry, curcuma, seminte fenicul, patrunjel, oregano, busuioc
Chiar daca vanatul, vita si iepurele se gatesc cu vin rosu eu adesea fac o friptura dementiala de porc cu vin rosu, e bun si cu vin alb, numai apa sa nu fie. Folosesc vin alb la pui umplut cu ciuperci sai curcan. Nu punem sare de acum ci doar condimente. Pregatesc carnea de seara, pun ce condimente imi plac pe ambele parti si masez cu ulei de masline. Fac niste crestaturi unde ascund usturoiul intreg, mai adaug usturoi si in tava. Intr-o tava mare si adanca pun carnea si vinul, cam pana la jumatatea carnii, acopar cu folie si dau la rece pana a doua zi cand o scot cu 2 ore inainte de gatire. Punem folie deasupra si dam la cuptor pt vreo ora. Scoatem tava, intoarcem carnea si mai lasam o ora cu folie pt ca e carnea mare. Scoatem folia si mai lasam vreo ora timp in care o stropim cu vin sa nu se usuce. Servim cu garnitura de piure de cartofi sau orez simplu si muraturi sau salata. Mai e e varianta sa inchidem carnea pe toate partile adica sa o tragem la tigaie dar in cazul asta dupa ce a stat doar cu condimente si punem vinul a doua zi direct in tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu