Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 decembrie 2019

Orez cu sos de vin si rosii














Foarte buna conbinatia
1 cescuta orez cu bob rotund
3 cescute vin rosu sec
1 ceapa rosie
2 catei usturoi zdribit
1 morcov
1 pastarnac
2 felii telina
1 capia rosu
2 cescute suc de rosii
Gogosar macinat
2 lgt boia dulce
Curcuma
Curry
Sare
Piper
Oregano
Busuioc

Orezul se spala in 3 ape si se scurge in sita. Intr-o oala punem apa la fiert. Separat intr-o cratita punem la fiert orezul cu vreo 3 masuri de apa fiarta. Amestecam mereu in orez si pe masura ce fierbe mai adaugam apa din oala. Orezul se fierbe 80 % nu de tot. Incalzim vinul amestecat cu sucul de rosii. Calim usturoiul, ceapa tocata si apoi capia. Punem radacinoasele rase prin razatoarea mare. Cand s-au calit toate punem gogosarul congelat si apoi vinul cald. Lasam sa fiarba legumele si lasam sa scada sosul. Daca nu s-au fiert si ramanem fara lichid mai punem apa fiarta sau vin. Orezul aproape fiert se pune cu tot cu lichid in sosul de vin. Punem condimente dupa gust si daca doriti mai adaugati apa sau vin pana la terminarea gatitului. 

Niciun comentariu: