Foarte foarte buna, o minunatie, la fel ca umplutura de la gogosari cu varza si morcov
Eu am facut doar cu varza alba
Varza alba : la 3 kg 200 gr taiata si cantarita punem 1lg cu vf sare si 1 lg rasa de sare
Sare de muraturi
Chimen
Morcov
Se framanta fiecare tip de varza cu sarea specificata pana se reduce volumul la jumate. Se lasa 24 de ore acoperita timp in care se mai framanta din cand in cand. A doua zi punem 2 morcovi rasi mare la varza alba si 1 lgt chimen. Framantam iar ft bine si gustam de sare, nu tre sa fie ft sarata. Punem in borcane, indesam si punem zeama ramasa la fund. Varza rosie e mai tare si nu a scazut ft mult. Am adaugat 30 ml otet la ea. Daca vrei poti adauga si 1 lgt zahar. Frecam iar varza rosie si punem in borcan. Punem capac usor infiletat. Timp de o sapt desfacem capacele, bagam coada de lemn a unei linguri si incercam sa framantam, amestecam, ca sa intre aer. Pt inca 2 sapt le urmarim sa nu dea pe dinafara si indesam bine varza ca sa intre zeama de la fund peste tot pana sus dupa care strangem capacele si le scoatem la rece. Varza poate fi consumata din prima sapt. La cea rosie putem adauga la servire un mar ras mare e ft buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu