Minunate si fara vanilie
5 albusuri circa 160 gr
200 gr zahar tos
200 gr nuca
Un praf de sare
1 fiola esenta vanilie optional
Nuca se rumeneste putin la cuptor astfel bezelele vor avea alt gust. Albusurile se lasa la temperatura camerei pentru o ora dupa care se adauga un praf de sare si cativa stropi de lamaie. Bezelele se fac foarte bine si cu albusuri congelate, acestea se scot de seara din congelator la frigider ca sa se dezghete treptat dupa care se lasa in bucatarie cateva ore. Se bat bine cu sare si zeama de lamaie cu mixerul la viteza medie apoi spre sfarsit la viteza mare. Dupa ce s-au facut spuma adaugam zaharul treptat si mixam. Dupa topirea zaharului incorporam si nuca macinata la robot, eu am folosit tot mixerul dar putem folosi paleta. Asezam gramajoare in tava si dam la cuptorul incalzit pt 30 min la 150° foc sus jos, fara ventilatie. Mai bune sunt inalte si groase, in forme de bomboana decat plate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu