1 ceapa alba
1 ceapa rosie
2 ardei capia
2 morcovi
Pastarnac
Patrunjel
Telina
1 dovlecel mare
2 cartofi
1-2 lg pasta concentrata de rosii
Legume mexicane congelate
Fidea pt ciorba
Otet sau bors
Leustean
Patrunjel
Marar
3 oua optional
Sare
Piper
Vegeta
1 lgt boia
1/2 lgt curry
1 lgt curcuma
O parte din legume se toaca marunt, ceapa, morcovul, capia si telina iar restul se taie bucati potrivite care se pun de gust si se inlatura la final. Calim ceapa tocata marunt, adaugam morcov, telina, capia, dovlecelul taiat cubulete si cozile de verdeata. Punem apa si legumele intregi. Eu am ras si putin morcov pt culoare. Legume congelate punem daca vrem sa fie mai deasa si mai gustoase. Adaugam cartoful cubulete si legumele congelate. Punem condimentele, sare si piper rasnit. Cand au fiert legumele punem o parte din verdeata si pastele. Dupa ce au fiert si pastele punem si pasta de rosii desfacuta cu putina ciorba. Desfacem un galbenus de ou si batem putin albusul ramas impreuna cu alte 2 oua. Cand e gata ciorba potrivim de sare si otet si inchidem focul. Punem treptat putina ciorba la galbenus si amestecam apoi il punem in ciorba. Dupa ce am omogenizat punem reatul de verdeata si ouale batute si le zdrentuim. Punem capac si lasam 20 min inainte de servire. La fel de bine o putem face cu bors, cu carne sau fara oua. Condimentele de curry si curcuma se pun pt culoare. Am adaugat spre sfarsit si niste seminte de fenel si coriandru zdrobite la mojar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu