Super buna reteta, o putem si inbunatati
Portii pt 4 ps
250 gr fusilli de la barilla la cutie
1 cutie ton bucati in ulei
4-6 rosii cherii mqi dulci
1 dovlecel mic
1 borcan sos panzani napoletana
3 catei mari de usturoi
2,5 l apa si 2,5 lgt sare
Sare
Piper
Nu folosim parmezan si alte condimente pt a se simti gustul acela de ton. Punem 2.5 l de apa pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam 2.5 lgt sare, amestecam si punem pastele. Amestecam mereu in ele pana se fierb. Scurgem tonul si punem uleiul la incalzit. Daca mai vreti puteti folosi inca putin ulei de masline, eu nu am pus. Calim usturoiul zdrobit si tocat, adaugam dovlecelul taiat foarte marunt ca sa se gateasca. Daca sare ulei putem folosi capac. Rasnim putina sare si piper pt ca pastele sunt sarate. Urmeaza rosiile taiate in 4 si la sfarsit tonul. Pestele nu se lasa mult, cateva minute apoi adaugam sosul din borcan. Lasam cateva minute sa se lege dupa care adaugam pastele scurse fierbinti. Lasam cateva minute sa se impreuneze gusturile. Daca mai trebuie apa la sos adaugam de la paste, pt mine nu a fost cazul. Gustam si potrivim de sare. Sau putem adauga tonul la sfarsit dupa ce am calit pastele in sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu