Grozave, de data asta am incercat o varianta de paste cu ciuperci fara prea mult sos si fara pasta de rosii
Portii pt 4 persoane
250 gr spaghetti barilla nr 5
500 gr ciuperci champignon
1 ceapa
1 ardei capia
Marar
Patrunjel
Ulei de masline
3 catei de usturoi
3 boabe de piper
3 boabe coriandru
1/2 lgt curry
1/2 lgt paprika
1/2 lgt praf de fenicul si chimen
In 2 l de apa fiarta adaugam 2 lgt de sare si pastele. Amestecam mereu si cand sunt gata le lasam in apa pana la gatirea sosului de ciuperci. Ciupercile se taie felii. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa tocata fin, eu am folosit alba, rosie si cateva fire de ceapa verde. Adaugam coriandru si piper. Urmeaza capia tocat si dupa ce l-am calit bine punem ciupercile in doua transe. Amestecam mereu sa-si lase zeama. Rasnim sare si punem verdeata. Daca ciupercile nu sunt apoase mai adaugam apa, eu am pus 2 polonice de la fiertul pastelor ca sa se gateasca ceapa si sa se lege un sos. Adaugam pastele scurse si le calim impreuna cateva minute. Potrivim de sare si servim fierbinti. O sa incerc si cu sos de rosii sau smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu