Oala fonta emailata Myria
1) Pui intreg umplut cu ciuperci :
1 pui mediu
1/2 sticla vin alb demisec
Cateva ciuperci, 1/2 kg
Marar
Mult usturoi intreg
Cimbru
Ulei masline
Sare, piper
Calim ciupercile tocate marunt, adaugam sare, piper si marar. Daca avem 1 ou il punem in compozitia de ciuperci racita ca sa mai lege, eu n-am pus. Umplem puiul si indesam cu lingura. Punem scobitori sa nu iasa compozitia. Asezam puiul in oala si pe langa punem usturoi intreg cu tot cu coaja. Peste pui punem condimente si putin ulei, masam. Turnam vinul. Lasam cateva ore apoi dam la cuptor. Pentru 1 pui mediu lasam 2 ore, 1 ora cu capac si 1 ora fara capac timp in care il ungem cu sos din tava sa nu se arda.
2) Pulpe :
4 pulpe
1/2 sticla vin alb demisec
Usturoi
Cimbru
Sare, piper
Pentru pulpe lasam 1 ora si 15 min, eu am lasat 1 ora jumate si au iesit bune, nu uscate dar nici asa mai nepatrunse cum vreau.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu