Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 septembrie 2015

Ardei iuti in otet

















Grozavi, gustosi si crocanti, puteti folosi reteta si pentru ardei intregi

-ardei iuti romanesti si bulgaresti
-boabe de piper
-boabe de mustar
-sare neiodata cate o lingurita la fiecare borcan
-zahar alb sau brun cate o lingurita la fiecare borcan
-otet de vin de la topoloveni, la aceasta reteta nu folosim deloc apa

Ardeii se spala si se usuca foarte bine in servetele. Se pot pune intregi sau feliati dar aveti grija ca ustura la maini, eu am folosit manusi de unica folosinta. Ca sa fie mai putini iuti puteti sa le indepartati semintele. Conbin de fiecare data ardeii ca sa nu iasa foarte iuti. Punem pe fundul borcanelor boabe de piper si mustar dupa ochi, se aseaza frumos ardeii, se adauga cate o lingurita rasa de sare si una de zahar la fiecare borcan mic de 400 de grame si se completeaza cu otet de 9 grade direct din sticla, nefiert, pana deasupra ardeilor. Punem capacul si daca doriti puteti agita un pic borcanul sa se dizolve zaharul. Ardeii sunt gata peste o luna. Borcanele nu necesita sterilizare, se mentin excelenti, crocanti si gustosi, secretul este sa fie ardeii bine uscati, fara pic de apa. Nu opariti ardeii sa intre mai multi in borcane se schimba toata treaba. Se poate face doar cu 1 lgt sare, fără zahar și cu oțet de mere cu miere de albine

Niciun comentariu: