Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 septembrie 2015

Muraturi asortate dulci acrisoare





































Varianta I facuta : eu am pus 1 l otet la 3 l de apa si au iesit cam acrisoare, puteti folosi mai putin otet sau otet de mere sa mai taie din acreala, sunt foarte bune si se pastreaza bine. La muraturi de iarna tot varianta fără otet mi se pare mai buna. Nu prea mi-au plăcut, cam acre

Legume : 1 kg gogonele, 1 kg castraveti, 1/2 varza rosie, 1/2 varza alba, cativa gogosari optional, 1/2 telina cu frunze, 1/2 kg morcovi, 1/2 conopida mica, radacina de hrean, usturoi, puneti si cateva boabe de strugure alb daca aveti sau un ardei iute

Mirodenii : marar uscat, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, cuisoare, ienibahar, frunze de telina, cimbru romanesc, coriandru, chilli

Compozitia de lichid : 1 l otet de vin la 3 l de apa, 1 lingura potrivita de sare la litrul de lichid, 1 lingura potrivita de zahar la litrul de lichid

Legumele se aleg sa nu fie lovite, se curata si se spala. Castravetii se inteapa din loc in loc ca sa fim siguri ca se mureaza si in interior. Punem pe fundul borcanelor putin hrean, asezam frumos legumele si punem mirodenii printre ele. Fierbem 3 litri de apa cu 4 lg rase de sare, 4 linguri rase de zahar, frunze de telina si mirodenii. Cand da in clocot adaugam 1 litru de otet si mai lasam cateva minute sa iarba. Punem lichidul fierbinte in borcane si tinem la cald pana a doua zi. Sunt gata intr-o luna. Daca va ramane lichid se poate folosi la salate, este bun si aromat.

Alte variante de facut :

1) 1 l apa, 1 lg sare, 1 pahar otet (200 ml), 10 boabe piper, 10 gr boabe mustar, 1 foaie de dafin, se fierb.
2) 1 l apa, 200 ml otet, 1 lg zahar, 2 lg sare fara iod, mirodenii. Se face la rece.
3) 3 parti otet de mere, 2 parti apa, zahar, gogonele, gogosari, conopida, sfecla rosie pentru culoare, mirodenii.

Niciun comentariu: